Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser25.01 Golfreglene:
Større endringer?
Det arbeides med endringer av golfreglene. Får det noen særlig betydning? Golfsiden mener: Neppe.

Det ventes at man i mars skal komme med mer om de tanker som nå er kommet ut i media. Kanskje forslagene kommer opp i 2019, og nye regler kommer i 2020.

- Det er foreslått at man skal redusere letetiden fra 5 til 3 minutter ved lost ball-situasjoner. Det vil gi marginalt raskere spill, men de fleste gidder ikke lete så lenge som 5 minutter i en vennskaplig runde med golf. I proffturneringer leter man sjelden etter baller, men en viss betydning kan det ha. I amatørturneringer letes det mer, for der er det ikke tilskuere og andre som kan finne ballene, som regel. 

- Det er også foreslått at man kan reparere spike marks på greenene. Det er mye færre spike marks med plastknotter enn det var før med stål spikes. Likevel er det en del merker etter folk som vrir skoene når de går, uforsiktig, på greenene. Dette er således en kjærkommen regelendring uten at problemet er særlig omfattende.

- Forvirringen med røde og gule staker blir kanskje borte med nye regler i 2020. Det er en bra sak hvis det blir gjort lettere å forstå for de fleste.

- Det skal også vurderes å droppe ballen fra andre høyder enn skulderhøyde uten at Golfsiden har klart å få klarhet i detaljene. Men skulderhøyde er ikke skulderhøyde. I hvert fall er det ulikheter ute og går. Folk har jo forskjellige høyder.

- Begrepet køllelengde med tanke på dropping skal også revurderes. Damer og herrer har ulike køllelengder. I tillegg har noen puttere som er lengre enn driveren. Dette kan gi fordeler i forbindelse med dropping.

De forslagene som har lekket ut, vil ikke ha så mye å si for golfen som sådan. Det er i praksis bare snakk om bagateller.

Men for den høytflygende regelrytter er dette store nyheter.

Men for all del; spill golf etter den til enhver tid gjeldende regelboken!
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon