Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

 


Kval til Europa Touren 2019 - Tredje og siste runde 10. - 15. november:Kristoffer Reitan lå godt an med én runde igjen. Foto: NGF


15.11 European Tour School - steg 3 (kl 15.46 - oppdateres):
Spennende helt hjem
Som vanlig holdt spenningen seg til siste slutt på Europa Tour-kvalet. Kristoffer Reitan lå lenge bra an.

Han var 3 under par etter 11 hull og 20 under totalt. Så gikk han på en smell med dobbeltbogey bogey bogey på de neste tre hullene. Da lå han plutselig likt med Kristian K. Johannessen på 23. plass. Så kom det en ny bogey på det 15. hullet. Her er det nerver og vind med i spillet. Dermed er han nr 26. Han fikk birdie på det 16. hullet og hoppet opp til 20. plass sammen med Kristian K. Johannessen som da allerede hadde sittet inne i klubbhuset og drukket vann med isbiter. PÅ det 17. hullet fikk Reitan par. Det siste hullet er et lett par 5 hull. Her klarte Reitan å få par og klarte kortet på det siste slaget.

Eirik Tage Johansen fikk et par bogeyer og alt for få birdier. Dermed ble han liggende et godt stykke utenfor rekkevidde under hele runden selv om han snuste litt på avansement da han lå to under par etter 6 spilte hull. Han kom inn på 70 og havner rundt 50. plassen. 

Kristian K. Johannessen hadde en svak avslutning i fjor som kostet ham kortet. I år avsluttet han med birdie par birdie og var nr 24 da han kom inn. Men det lette 18. hullet - par 5 sto igjen for noen av dem som kom bak. Kunne det holde? Det så lovende ut da lederballen hadde tre hull igjen å spille.  

Gratulerer til Kristoffer Reitan og Kristian K. Johannessen!

LEADERBOARD

14.11 European Tour School - steg 3:
Reitan med god mulighet
Med en runde igjen ligger Kristoffer Reitan best an.

Eirik Tage Johansen spilte på 68 (-3), men avanserte ikke en eneste plass. Det viser hvor tøft det er der ute på en ikke alt for vanskelig bane. Jeg antydet i går at cutten bak de 25 kan komme til å bli 15-16 under par. Det ser fortsatt slik ut avhengig av vær og spillekvalitet. Tage er på -11 før siste runde. Det betyr at han tåler maks 67 slag torsdag. 

Kristian K. Johannessen hadde en runde onsdag på 70 (-1). Han hadde en kjedelig dobbeltbogey på hull 3 og ligger på slaget foran Tage.

Begge de to må altså ha en skikkelig god runde torsdag for å komme blant de 25.

Kristoffer Reitan åpnet solid med tre under etter fire hull. Men derfra og inn ble det ikke noe mer sprut. Han endte på 69 og ligger på 10. plass før siste runde. Han bør nok ha en ny runde på 60-tallet for å være sikker. Han har 63 67 69 på de tre rundene han har spilt på den banen de skal spille torsdag. Det er viktig å komme høyt opp på listen fordi da får han spille flere turneringer på Europa Touren neste år. 

LEADERBOARD

13.11 European Tour School - steg 3:
Tre av fire får spille seks 
Med to runder igjen er det fortsatt spenning. Det spilles 6 runder med cut etter tirsdagens runde.

Eirik Tage Johansen spilte på det jevne og hadde 71 (-1). 25. plassen kan komme til å bli 15-16 under par. Dermed må Han komme opp med to gode runder i avslutningen for å få kortet for neste år. Med -8 er han 4 slag bak den magiske grensen etter fire runder.

Kristian K. Johannessen hadde en runde tirsdag på 69 (-2). Han tapte 5 slag mot Reitan på hullene 13, 14 og 15. Han ligger på slaget bak grensen, men har ikke råd til noen kromspring nå. Det er mange om beinet.

Richard Green har spilt på det jevne og klarte ikke å få spille fire runder. Det er kanskje blitt litt for mye racerbilkjøring i det siste. Han må hatt 4 under par tirsdag par for å få spille alle 6 rundene.

Aksel Olsen gikk på en smell mandag. Det ble en ny smell tirsdag. Med 72 (+1) var han to slag bak cutten. Han har kortet til Challenge Touren i lomma og var ikke god nok til å få en bedre kategori denne gangen. Da var det like greit at han ikke fikk spille de to siste rundene. Men surt var det likevel.

Kristoffer Reitan var ett slag over par etter 9 hull og lå bak Johannessen da. Men 5 birdier og 31 slag på hjemveien krabbet han opp til en sterk 7. plass før de to siste rundene.

LEADERBOARD

12.11 European Tour School - steg 3:
Mandagen snudde alt på hodet 
Eirik Tage Johansen med knallrunde etter svak innledning. De andre ikke fullt så bra.

Eirik Tage Johansen, som er i god form, hadde en svak søndag, mens hans gode form sprang ut i full blomst mandag med 8 birdier og 10 parer. Han spilte seg dermed opp 89 (!) plasser og er nr 43 halvveis. Han forbedret sin score med 11 slag fra søndagens 74 på den samme banen.

Kristian K. Johannessen hadde en runde med fire birdier, men ble svekket av en dobbeltbogey. Mandagens 70-runde førte ham opp til en 30. plass og to slag foran Johansen.  

Richard Green spiller på det jevne, men det ser ikke ut til å være bra nok. Riktig nok spilte han seg opp 31 plasser til en 108. plass og ligger på -1. Men det er nok for langt oppover på listen til at det skal være et reelt håp om en hyggelig plassering til slutt. Han må nok gå 4-5 under tirsdag par for å få spille alle 6 rundene.

Aksel Olsen gikk på en smell mandag. Etter 66 69 75 (!) falt han 42 plasser til en 60. plass. Begynte han å drømme om Europa Touren etter den fine åpningen og mistet litt konsentrasjon? Han var hele 5 over par etter 13 hull før han gikk to under på de siste fem hullene på den banen han hadde 66 slag på på lørdag. Han kan komme sterkt tilbake tirsdag.

Kristoffer Reitan gikk også på en smell. Med 63 70 71 falt han fra 8. plass til på en 15. plass. Han hadde hele 6 birdier på mandag, men 5 bogeyer. Får han tettet hullene tirsdag, kommer han tilbake med en solid runde og krabber oppover på listen. Han er nå vårt største håp for å komme blant de 25 som får kortet til Europa Touren neste år.

LEADERBOARD
11.11 European Tour School - steg 3:
Blandet kost på dag to 
Kristian K. Johannessen hadde beste norske runde søndag. Det spilles 6 runder med cut etter 4. 

Eirik Tage Johansen gikk på en smell søndag. Det var synd. Han er i rimelig god form. Nå blir det tungt å komme tilbake etter 70 74 og 132. plass.

Richard Green er i samme båt, men mye tyder på at han ikke er i samme form som Johansen. Sarpingen som er samboer med Marianne Skarpnord har 74 71 på 139. plass.

Langt bedre gikk det for Kristian K. Johannessen som har 69 67 og er nr 33.

På slaget foran på 18. plass ligger Aksel Olsen etter 66 69.

Best av de norske er amatøren Kristoffer Reitan med 63 70 på en 8. plass.

LEADERBOARD
10.11 European Tour School - steg 3:
Norge har med fire spillere - bra start 
Det ble en sterk åpning av de norske spillerne.

Kristoffer Reitan slo til med 8 under par på den første runden. Med enkle baner og gode forhold ble det gode scorer på bred front.

Aksel Olsen var også god med -6.

CT-spillerne Johansen og Johannessen hadde megge -2.

Richard Green skal forsøke å spille seg inn på Europa Touren igjen, men åpningen tyder ikke på at han er god nok til det. To  over par gir en plassering meget langt ned på listen.

LEADERBOARD


07.11 European Tour School - steg 3:
Norge har med fire spillere 
Det spilles over 6 runder med cut etter 4 runder.

Her stiller Aksel Olsen, Kristian K. Johannessen, Eirik Tage Johansen og Kristoffer Reitan.

De 25 beste og delt plassering får en kategori på Europa Touren i 2019. Espen Kofstad får beholde sin medisinske status og regner med å spille på mindre turneringer i vinter på Europa Touren.

LEADERBOARDHer finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon