Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserEuropean Tour 2018/19:


Fra 2014 Fra 2015 Fra 2016 Fra 2017 Fra 2017 Fra 2018

Hjemmeside  
Terminliste  

UKE 7Kristoffer Reitan - da han kvalet inn til US Open i fjor

17.02 Europa Touren:
14. - 17. februar:
Kastet bort eventyrlig mulighet

Kristoffer Reitan med et par misser og en dårlig køllevalg i Australia.

Lillekvarten
Kristoffer Reitan kom seg gjennom sin første runde etter at han slo i skauen til venstre på det siste hullet etter en kvikk-hook, pitchet seg ut, wedge'et seg inn til 5 meter og satte i putten for par. Motstanderen misset en meget kort birdie-putt som hadde gitt videre spill i matchen. Flyt for Reitan. Han hadde én birdie og fem parer i matchen som han vant 1 opp.

Kvarten
I kvartfinalen møtte han Ryan Fox. Fox satte i en 5 meters putt for å redde par på det første hullet for å dele hullet. De delte det andre hullet på birdier på det lette par 5-hullet etter at Fox misset en kort eagle-putt. Hull 3 ble delt på par.

På det 4. hullet kvikk-hooket Reitan igjen en drive. Han var heldig og klarte å dele hullet etter at ballen hans hadde truffet en tilskuer etter førstespretten og ble liggende fint. Han bommet en kort birdieputt for å bli 1 opp.

På det femte hullet misset Reitan en ikke alt for vanskelig birdieputt, mens Fox reddet sin par etter en svak første-putt.

All square på 6. tee, det siste hullet.

Ryan Fox slår ut med en spoon og legger seg sint i semirøffen til høyre med en god vinkel inn mot greenen. Kristoffer Reitan drar igjen fram driveren etter at han hadde slått en svær hook på på det 4. hullet. Han hadde også den forferdelige kvikk-hooken fra forrige match i friskt minne. Da klarte han å redde par med wedge og putt og vant som nevnt den matchen da motstanderen bommet en uhyre kort birdie-putt.

Feil kølle
Driver-køllevalget var etter Golfsidens mening komplett feil - gitt den situasjonen Reitan var i. Han burde valgt en kølle han var komfortabel med. Derfor var det ingen overraskelse at også denne driven kvikk-hooket inn i skauen. Reitan måtte pitche seg ut. Klar fordel Fox. Reitans par-putt ble slått for kort, trolig midt i linjen. Det var svakt gitt at han måtte ha den i for å ha noe reelt håp om å holde liv i matchen. Det var ganske enkelt for Ryan Fox å to-putte for par og seier 1 opp etter en birdie og fem parer i matchen.

Ryan Fox vant så i semifinalen, og vant de tre første hullene i finalen mot en svaktspillende motstander, Adrian Otaegui. Dermed vant han sin første seier på Europa Touren etter en knusende overlagen seier 3/2 i finalen over 6 hull.

Paul Dunne slo Scott Vincent i matchen om 3. plassen.

Men dette var en eventyrlig mulighet som Kristoffer Reitan mer eller mindre kastet bort. Hans spill var mer enn godt nok til å gå hele veien, men det sviktet nok litt på course management og den mentale biten.

Oppsummert: Likevel - et flott resultat av Reitan som hadde to gode runder hvor han ikke hadde noe press på seg. Dette ga absolutt mersmak, men turneringen viste også at Reitan har et stykke å gå før han klarer å etablere seg på et høyt nivå. En del forbedringer er det plass til i den mentale biten.

Hadde han fått mulighet til å takke ja til en 5. plass før turneringen startet, hadde han helt sikkert takket ja.

Han viste at toppnivået er godt nok til å hevde seg på Europa Touren, selv om startfeltet i denne turneringen ikke var det aller beste.

LEADERBOARD16.02 Europa Touren:
14. - 17. februar:
Fantastisk av Kristoffer Reitan

Kristoffer Reitan med katastroferunde fredag kom brutalt tilbake lørdag i Australia.

Kristoffer Reiten slo sterkt tilbake etter kollapsen fredag etter at han ledet etter torsdagens runde.

I går skrev vi her på Golfsiden.no: "Vi har også tidligere sett at Reitan har hatt problemer med å følge opp en god runde med nok en god runde. Det kan sikkert gjøres mye for å bli bedre på dette området. Nå er han helt avslappet. Dermed kan det være duket for en super runde lørdag hvor han spiller fullstendig uten press av noe slag."

Det ble en super lørdag med 9 birdier og to bogeyer og 65 slag. Det ga delt andreplass og walk over i første runde i matchene på søndag. Disse går over 6 hull. Her kan alt skje. Med walk over i første runde blir han dårligst nr 9 hvis han taper sin første match. Han får med andre ord sin første topp 10-plassering på Europa Touren og den første norske sådanne på lang tid.

Reitan møter vinneren av Panuphol Pattayarat, Thailand og Ben Evens, ENG.

Alt kan skje i match. Reitan er offensiv og flink til å få birdier. Spørsmålet er om han er like flink til å få birdier når presset øker i match og de store pengene. ¨å bra som han spiller nå, kan han like godt vinne hele greia. I en match over 6 hull kan alt mulig skje. Overføringen på TV starter kl 4.00 søndag morgen. Det er bare å sette TV'en på OPPTAK

LEADERBOARD
15.02 Europa Touren:
14. - 17. februar:
Det er vanskelig å lede en stor turnering når du ikke har gjort det før

Kristoffer Reitan med katastroferunde fredag på en svak, norsk dag i Australia.

Golfsiden skrev etter første runde:

Dette kan bli en morsom helg. Men behersker Kristoffer Reitan den mentale gymnastikken det er å lede en turnering? Han har godt nok spill til å gjøre det bra. Nå er det det som er inne i hodet som overtar dirigentplassen i spillet hans.


Kristoffer Reitan sviktet på den andre runden. Innledningsvis var han den eneste som var over par etter at han hadde spilt 11 hull og falt et stykke nedover på listen. Han var da ett slag over par på runden og lå på en 8. plass.

Men så smalt det. Åtte slag på et par 5 hull etterfulgt av to bogeyer gjorde at han plutselig var 6 over par på runden. Det var nesten like svakt som Kristian K. Johannessen som til da hadde 79 på sin runde og misset cutten med soleklar margin. Johannessens svake spill bare fortsetter.

Kristoffer Reitan sto plutselig foran en vanskelig oppgave. Han lå så vidt over cut-grensen med fire hull igjen å spille. Par på det 6. og en birdie på det lette par 5-hullet, det 7. gjorde at han kunne puste litt lettere. Reitan startet på siste ni. Med to hull igjen å spille hadde han ett slag til gode på cut-grensen. Hull 8 er banens vanskeligste hull, mens nr 9 er ranket som nr 13.

Klarer han cutten med to hull igjen?

Han fikk par både på 8 og 9 og klarte cutten. Men det var en gedigen nedtur på den andre runden.

Vi har også tidligere sett at Reitan har hatt problemer med å følge opp en god runde med nok en god runde. Det kan sikkert gjøres mye for å bli bedre på dette området. Nå er han helt avslappet. Dermed kan det være duket for en super runde lørdag hvor han spiller fullstendig uten press av noe slag. Golf er en lang læreprosess. Denne turneringen har vært viktig lærdom for Kristoffer Reitan. Han må bli bedre på å spille god golf fra en tetposisjon. Det er en vanskelig oppgave, men de beste behersker dette. Det er derfor de er så gode. Et eksempel på det så vi i forrige uke med Phil Mickelson som er i god form. Han spilte solid golf på den siste runde og vant sikkert.

Kristoffer Reitan må spille virkelig godt på lørdag for på komme blant de 24 som får spille match og topplasseringene. Han har fortsatt gode muligheter, men da må både hode og spill være på lag.     

Espen Kofstad fikk det ikke til. Han var 4 over par etter 8 hull fredag. Da var løpet kjørt. Med ett hull igjen å spille lå han på 117. plass.

Kristian K. Johannessen la seg også denne gangen i baktroppen etter 72 79. Med 12 parer og 7 bogeyer på andrerunden viser det at han ikke er i nærheten for tiden. Det er synd fordi han har et meget høyt bestenivå.

LEADERBOARD


14.02 Europa Touren:
14. - 17. februar:
Super start av Kristoffer Reitan i Australia

Helt i toppen.

Richard Green, Skjeberg, hadde 73 (+1) og var nr 79.

Espen Kofstad gikk på på 72 etter en dobbeltbogey 5 på det nest siste hullet ved siden av to bogeyer. Det er en 56. plass.

Kristian K. Johannessen har slitt en del i vinter. I dag hadde han også 72 etter tre birdier.

Kristoffer Reitan slo til for full musikk. Han er flink til å få birdier, men har så langt i sesongen hatt for mye rusk i maskineriet til at det er blitt særlig god score. Torsdag hadde han 8 birdier og bare én bogey. Det blir 65 og delt ledelse med Miguel Tabuena, Filippinene. Han er 24 år og nr 218 på verdensrankingen. Han har en andreplass på Europa Touren fra 2016 og var med i OL i 2016.

Dette kan bli en morsom helg. Men behersker Kristoffer Reitan den mentale gymnastikken det er å lede en turnering? Han har godt nok spill til å gjøre det bra. Nå er det det som er inne i hodet som overtar dirigentplassen i spillet hans.

LEADERBOARD12.02 Europa Touren:
14. - 17. februar:
ISPS Handa World Super 6 Perth
Lake Karrinyup CC, Perth, Australia
Pott: A$1.600.000

Richard Green, Skjeberg, Espen Kofstad, Kristian K. Johannessen og Kristoffer Reitan er med i Australia denne uken.

LEADERBOARD


UKE 6

Wade Ormsby i trening med Darren Webster-Clarke på Toppgolf for noen år siden.

10.02 Europa Touren:
7. - 10. februar:
Dramatisk avslutning i Australia

Ingen norske med siste dag.

Wade Ormsby, som har trent med Toppgolfs Darren WebsterClarke, fikk en dobbeltbogey på det 17. hullet - par 3. Birdien på det siste holdt ikke til mer enn andreplass. Han avsluttet 4 5 4

Det var fordi den forholdsvis ukjente skotten David Law avsluttet 3 3 3 - birdie par eagle! Han vant med ett slag. Brad Kennedy, AUS, delte andreplassen med Wade Ormsby.

De norske spillerne fikk ikke være med på søndagens sisterunde. Reitan Richard Green ble nr 49 og Kofstad nr 56.

Hjemmeside

LEADERBOARD fra Europa Touren

LEADERBOARD fra Australia Touren
Espen Kofstad

09.02 Europa Touren:
7. - 10. februar:
Skuffende moving day for Espen Kofstad i Australia

Kristoffer Reiten ble beste nordmann.

Med 72 slag på den 3. runden passerte Reitan Kofstad med ett slag. Espen Kofstad hadde 76 på den tredje runden med hele sju bogeyer. Dermed kom ingen av våre blant de 36 som får spille siste runde søndag.

Hjemmeside

LEADERBOARD fra Europa Touren

LEADERBOARD fra Australia Touren
08.02 Europa Touren:
7. - 10. februar:
Bra norsk dag i Australia

Lovende for fortsettelsen.

Men for Kristian K. Johannessen gikk det ikke så bra. med runder på 74 og 75 har han bare to mann bak seg på listen etter to runder.

Kristoffer Reitan hadde en fin runde på 67 slag med 7 birdier og to bogeyer.  Dermed klarte han cutten og får spille på lørdag.

Espen Kofstad imponerte da han slo Viktor Hovland på Toppgolf i starten av året. Det var på simulator, men likevel**. Det kan viste av slag så lovende ut. Det virker som om synet ikke bedro. Med 71 65 ligger Kofstad på 22. plass halvveis i turneringen.

Kofstad har etter to runder 11 birdier på 36 hull. Reitan har 12 birdier.  

** Se artikkelen her:
03.01 Matchen på Pebble Beach:
Stor stemning og bra spill på ToppGolf i matchen Hovland-Kofstad
Det ble en suksess da US Amateur Champion Viktor Hovland og Europa Tour-spiller Espen Kofstad møtte hverandre til duell på simulatorgolf på Pebble Beach. LES MER
 
Hjemmeside

LEADERBOARD fra Europa Touren

LEADERBOARD fra Australia Touren

07.02 Europa Touren:
7. - 10. februar:
Litt etter for de norske innledningsvis i Australia

Men hvordan går det med Kristoffer Reitan?

Espen Kofstad åpnet med 71 slag (-1) torsdag. Det er lave scorer slik at cutten kommer trolig til å gå et godt stykke under par.

Kristian K. Johannessen kom skjevt ut og var tre over etter tre hull. Han kom inn på 74 (+2) og må heve spillet sitt betydelig for å klare cutten. Tidlig på dagen hadde han bare en mann bak seg på resultatlisten.

Kristoffer Reitan var på -1 etter 3 spilte hull. Han kom inn på par=72.

Richard Green, Skjeberg, hadde samme score som Reitan

Hjemmeside

LEADERBOARD fra Europa Touren

LEADERBOARD fra Australia Touren05.02 Europa Touren:
7. - 10. februar:
ISPS Handa Vic Open
13th Beach GC, Geelong, Victoria, Australia
Pott: A$1.500.000

Richard Green, Skjeberg, er med i kraft av tidligere vinner-status. Espen Kofstad, Kristian K. Johannessen og Kristoffer Reitan er også med i Australia denne uken.

Hjemmeside

LEADERBOARD fra Europa Touren

LEADERBOARD fra Australia Touren


UKE 5Dustin Johnson, USA

04.02 Europa Touren:
31. - 3. februar:
Dustin Johnson vant i Saudi Arabia

Mange ulike nasjoner blant de 10 beste.

Dustin Johnson vant med to slag foran Haotung Li. Tom Lewis ble nr 3. Han var ett slag bak Li.

Her er full rapport

LEADERBOARD
03.02 Europa Touren:
31. - 3. februar:
Dustin Johnson i tet sammen med Kaotong Li Saudi Arabia

Tre mann kjemper om seieren.

LEADERBOARD02.02 Europa Touren:
31. - 3. februar:
Langtslående Dustin Johnson slo til med en 61-runde Saudi Arabia

Amerikaneren leder med tre slag etter andre dag.

Med sju birdier og en eagle åpnet Dustin Johnson opp en stor ledelse halvveis i turneringen. Men det er lave scorer på denne banen. Det kan fort komme en spiller med fryktelig lav score både lørdag og søndag.

Rapport etter runde 2 fredag

LEADERBOARDThomas Pieters, Belgia

31.01 Europa Touren:
31. - 3. februar:
Langtslående Thomas Pieters slo til første dag i Saudi Arabia

Belgieren leder med to slag etter første dag.

De store stjernene var beskjedne første dag. Henrik Stenson hadde 68 (-2) på 31. plass. Justin Rose (70), Brooks Kopka (69) og Dustin Johnson (68) var et stykke bak i køen. Forrige ukes vinner Bryson DeChambeau hadde 68.

Patrick Reed var fir slag bak den ledende belgieren Pieters på 67 slag. Sergio Garcia innledet med 67. 

LEADERBOARD
30.01 Europa Touren:
31. - 3. februar:
Saudi International powered by SBIA
Royal Greens G&CC, King Abdullah Economic City, Saudi Arabia
Pott: $3.500.000

Henrik Stenson er med sammen med en rekke andre gode spillere. De tre beste i verden er med; Justin Rose, Brooks Kopka og Dustin Johnson. Forrige ukes vinner Bryson DeChambeau, Patrick Reed og Sergio Garcia er også med.

Bare ni av de best rankete fra Q-school kom med i turneringen. Således ingen nordmenn.

LEADERBOARD


UKE 4

Bryson DeChambeau  

27.01 Europa Touren:
24. - 27. januar:
Amerikansk maktdemonstrasjon søndag i Omega Dubai Desert Classic

Det ble en margin på sju slag.

Bryson DeChambeau hadde ingen problemer med å vinne. Det ble 64 slag på den siste runden.

Matt Wallace kapret andreplassen foran Ian Poulter, Sergio GarciaAlvaro Quiros og Paul Waring.

LEADERBOARD
27.01 Europa Touren:
24. - 27. januar:
Amerikansk ledelse søndag formiddag i Omega Dubai Desert Classic

Det kom en 63-runde tidlig søndag.

Justin Harding hadde 63 og avanserte fra 38. til andreplass tidlig søndag morgen norsk tid.

Det ser ut til å bli mange lave scorer søndag. Ledende Bryson DeChambeau startet søndagen med tre strake birdier og var tre under etter fire og ledet da med fire slag på fire mann. 

LEADERBOARDKristoffer Reitan 

25.01 Europa Touren:
24. - 27. januar:
Kristoffer Reitan fikk en fin gjennomkjøring, men heller ikke noe mer i Omega Dubai Desert Classic

Hans andre runde fredag var litt bedre, men langt unna cutten.

Med 71 (-1) fikk han vist litt av det han kan. Men fredagens runde ble i prsksis bare en treningsrunde. Han hadde to birdier på rad på 13 og 14. Så hadde han tre birdier på rad på nr 1, 2 og 3. Fire bogeyer ødela en ellers god runde. Men han hadde ikke klart cutten selv bogeyfritt fredag. Han var 15 slag bak ledelsen etter to runder. Det er et godt stykke opp til toppen som vi forstår. Her trengs det fortsatt mye arbeid

Fredag formiddag var det finsk og spansk i toppen.

LEADERBOARD
24.01 Europa Touren:
24. - 27. januar:
Kristoffer Reitan med svak runde i Omega Dubai Desert Classic

Han fikk ingen god start i Dubai. Med dette spillet blir det umulig å klare cutten.

Med 77(+5) har han bare to mann bak seg på listen etter første dag. Han må trolig ha 65-66 for å ha håp om å klare cutten fredag. Det er det ingen ting som tyder på at han klarer. Men han har vist tidligere at han har evne til å slå hardt tilbake. Han er 12 slag bak Matthew Fitzpatrick, ENG, som leder med ett slag på åtte mann.

LEADERBOARD24.01 Europa Touren:
24. - 27. januar:
Omega Dubai Desert Classic
Emirates GC, Dubai, United Arab Emirates
Pott: $3.250.000

Henrik Stenson er med sammen med en rekke andre gode spillere. Kristoffer Reitan har fått en invitasjon. Han er blitt proff og får en tøff oppgave i dette sterke startfeltet. Klarer han cutten, vil det være meget bra. Hans starttid torsdag er kl 10.10 norsk tid. Han starter helt sist i feltet sammen med Marc Warren og Oliver Fisher.

LEADERBOARD


UKE 3Shane Lowry kunne smile bredt onsdag. Han ledet med tre slag før siste runde lørdag.

19.01 Europa Touren:
16. - 19. januar:
Shane Lowry ga fra seg ledelsen på de først 9 på den siste runden lørdag i Abu Dhabi

Richard Sterne var 6 slag bedre på de først 9 lørdag i lederballen. Han lå tre slag bak ved starten av sisterunden.

På de første 9 hullene hadde Richard Sterne, Sør-Afrika, hele 6 birdier. Da hadde han tatt inn alle de tre slagene han lå bak ved start og skaffet seg en tre slag ledelse før de siste 9 hullene i turneringen. Den økte til fire slag etter at Shane Lowry fikk en bogey på det 11. hullet.

Men så svarte han med to raske birdier og halverte forspranget. Så fikk Richard Sterne bogeyer på 14 og 16. Da var de like. Med en super up and down på det 17. hullet sørget Shane Lowry at det var likt da de sto på 18. tee. Sterne slo andreslaget sitt på par 5-hullet ut til høyre på veien. Lowry slo et fantastisk andreslag inn på greenen fra 250 meter. Han fikk birdie med en to-putt. Det holdt til seier. Han slo altså Richard Sterne med fem slag på de siste sju hullene for å vinne med ett slag.

Her er resultater:

LEADERBOARD16.01 Europa Touren:
16. - 19. januar:
62 - temmelig enkelt i Abu Dhabi

Det er ikke hver dag proffene går 10 under par. 

Onsdag spilte Shane Lowry super golf. En enkel 62 runde var resultatet. Ganske enkelt: 5 birdier på de første 9 og 5 bidier +på de siste 9.

Dermed leder han med tre slag på fire mann.

Brooks Koepka hadde 67. Dustin Johnson 69.

62 slag er ny banerekord.

Her er oppsummering fra første dag

LEADERBOARD


19.12 Europa Touren:
16. - 19. januar:
ABU DHABI HSBC CHAMPIONSHIP PRESENTED BY EGA
Abu Dhabi GC, Abu Dhabi, United Arab Emirates
Pott: $7.000.000

Henrik Stenson har meldt seg på. Tommy Fleetwood er med. Dustin Johnson stiller opp for tredje året på rad. Brooks Koepka er også med. Sist han spilte der var i 2014. Da var han nr 92 på verdensrankingen. Det blir neppe plass til noen nordmenn i startfeltet.

Alle 15 fra toppen av rankingen på Challenge Touren kom med. Ingen av dem som klarte kortet på Tour School i fjor høst fikk være med.

LEADERBOARD


UKE 50Espen Kofstad

16.12 Europa Touren:
13. - 16. desember:
Helgenedtur i Sør-Afrika

Espen Kofstad og Kristoffer Reitan imponerte ikke i helgen. Mangler stabilitet.

Kristoffer Reitan har like mange birdier som de aller beste i denne turneringen. Med 28 birdier, 2 dobbeltbogeyer og 14 bogeyer havnet Reitan på par totalt og en plass midt på 40-tallet like før slutt.

Espen Kofstad har færre birdier, men tre dobbeltbogeyer ødelegger for mye til å kunne få en bedre plassering.

Men det var flott at begge to klarte cutten.

LEADERBOARD

15.12 Europa Touren:
13. - 16. desember:
Espen Kofstad hadde muligheten i Sør-Afrika

Espen Kofstad snuste på teten på moving day, men benyttet ikke muligheten. Kristoffer Reitan med grei runde.

Kofstad var godt i gang og var tre under par etter sju hull lørdag. Men så kom det fire over på de fire neste hullene. Deretter ble det spill på par på resten av runden. Uten de fire ville han vært topp 10 og hatt heng på teten. I stedet havnet han på en plass midt i haugen på 29. plass. En revansjesugen Kofstad etter 73 slag lørdag har fire slag opp til en topp 10 plassering. En 65 runde søndag vil bringe ham langt oppover på listen.

Reitan hadde 70 slag etter en, etter hvert, litt typisk Reitanrunde. En del surr pluss det birdiekjør du sjelden ser maken til. Alle tre rundene hans har så langt vært av denne typen. Torsdag hadde han fire under på fem hull etter hverandre. Fredag hadde han tre birdier på rad. Lørdag var han tre over par etter 12 hull, men avsluttet med fem under par på de seks siste hullene. Det ble 70 slag og 20 plasser oppover på listen fra den plassen han lå på etter 12 hull. Han er nr 48 og to slag bak Kofstad før søndagens avslutning.

LEADERBOARD
14.12 Europa Touren:
13. - 16. desember:
Espen Kofstad får spille i helgen i Sør-Afrika

Kofstad har 69 72. Det holdt i massevis. Nå skal han spille om en god plassering i helgen. Reitan og Johannessen hadde sen start fredag.

Kristoffer Reitan kan klare cutten med skikkelig spill. Kristian K. Johannessen må ha en meget lav score for å gå videre.

LEADERBOARD
13.12 Europa Touren:
13. - 16. desember:
Frisk start av Espen Kofstad i Sør-Afrika

Snur det nå for de norske spillerne?

Kristoffer Reitan startet bedrøvelig på sin første runde torsdag morgen. Han var fire over par etter ni hull. Men fire birdier fra 10 til 14 gjorde susen. En bogey på det 17. hullet resulterte i en runde på 73 på en bane hvor det er mange høye scorer. Han har en god mulighet til å klare cutten og tjene sine første penger som profesjonell spiller.

Espen Kofstad kom i gang helt OK var på par etter 8 hull. Birdier på 9,11 og 15 var meget bra. Han var tre under par etter 16 hull. Da lå han på en femteplass bare to slag bak ledende Dimitres Papadatos, USA. Han endte på 69 slag og en delt 4. plass etter første dags spill. Det er litt av en opptur for Espen Kofstad som har vært skadet i mange år. 

Kristian Krogh Johannessen har vist svakt spill i det siste. Dette fortsatte torsdag. Han var hele 7 over par etter 13 hull, men to birdier på hjemveien førte til en 77 runde. Håpet om avansement til helgespillet er marginalt. Det er merkelig at Johannessens form plutselig har blitt så dårlig. Men det kan komme fort tilbake. Bare synd at han ikke får så mange sjanser på Europa Touren i tiden som kommer. De mulighetene han får må benyttes godt.

LEADERBOARD

Kristoffer Reitan forsøker seg igjen etter at han viste glimtvis bra spill i forrige uke i Sør-Afrika

11.12 Europa Touren:
13. - 16. desember:
Alfred Dunhill Championship
Leopard Creek CC, Malelane, South Africa
Pott: €1.500.000
Det er tre nordmenn på startlisten; Kristian Krogh Johannessen, Kristoffer Reitan og Espen Kofstad.

LEADERBOARD


UKE 49
Louis Oostuizen

10.12 Europa Touren:
6. - 9. desember:
Hjemmeseier i Sør-Afrika

Sørafrikanerne er gode.

Louis oosthuizen vant med 6 slag foran franske Romain Langasque.

Det var ni sørafrikanere blant de 14 betse til slutt. Det er mange gode spillere sør i Afrika.

Det var ingen stor nordisk turnering. Danske Jeff Winther var best på 7. plass. Ingen av de fire norske klarte cutten

LEADERBOARD fra Sunshine Tour som er den beste linken for resultater.

LEADERBOARD fra ET


 

08.12 Europa Touren:
6. - 9. desember:
13 fra Sør-Afrika blant de 27 beste i Sør-Afrika

Det er tre slag ned til tre på andreplass.

Charl Schwartzel fikk en svak tredjerunde etter de to innledende runder på 67 og 63. Med 72 lørdag måtte han se landsmannen Louis Oostuizen overta ledelsen med 62 70 67.  Charl Schwartzel er på andreplass sammen med Matt Wallace og Madalitso Muthiya fra Zambia. Muthiya er nr 1330 på verdensrankingen, han misset cutten etter 71 72 i forrige uke på Mauritius og er 35 år gammel. Han har spilt 17 ET-turneringer, klart cutten 5 ganger og har spilt inn 26.000 euro på seks år.

Turneringen avsluttes søndag.

LEADERBOARD fra Sunshine Tour som er den beste linken for resultater.

LEADERBOARD fra ET
07.12 Europa Touren:
6. - 9. desember:
Svakt i Sør-Afrika

Det ble litt av en nedtur for nordmennene.

Kristian Krogh Johannessen var sjanseløs. Hvor er det blitt av hans gode form? Dannet baktroppen denne gang.

Kristoffer Reitan imponerte med 69 første dag, men på den lette banen andre dag ble det 75 og misset cut med god margin. Synd. Det så så lovende ut. Vi har sett det ved noen andre anledninger at han har feilet når det virkelig gjelder. 

Eirik Tage Johansen hadde alle tiders mulighet, men fire over på de fire siste hullene gjorde at han falt fra en fin 26. plass til rett under cut-streken!

Espen Kofstad ødela sjansene sine allerede den første dagen og misset cutten etter 75 70.

Charl Schwartzel leder etter runder på 67 63. En litt annen liga enn det de norske spiller i for tiden. Selv om de er i samme liga.

LEADERBOARD fra Sunshine Tour som er den beste linken for resultater.

LEADERBOARD fra ET


06.12 Europa Touren:
6. - 9. desember:
To bra og to mindre gode åpningsrunder i Sør-Afrika

Det er stor forskjell på de to banene som de spiller innledningsvis.

Kristian Krogh Johannessen fikk det ikke til torsdag. Han fortsatte der han slapp i forrige uke og var 6 over etter 17 hull på den vanskeligste banen torsdag ettermiddag. Det ble en ny bogey på det siste hullet. Da var han nr 223.

Kristoffer Reitan imponerte med 69 (-2) på den vanskeligste banen og 46 plass rett før alle var ferdige for dagen. Det var bare ni spillere på denne banen som var foran han på listen. Blant disse var forrige ukes komet og vinner Kurt Kitayama, USA, med imponerende 63 (-8)

Louis Oosthuizen var best av alle med 9 birdier og 62 slag, men han spilte på den lette banen.

Eirik Tage Johansen spilte på den lette banen og hadde 69 (-3) på en 27. plass. Solid åpning.

Espen Kofstad på den vanskeligste banen hadde ikke dagen. Med 75 (+4) og bare én birdie er han nr 195 av 240 startende. Det lange fraværet fra konkurransegolf har tydeligvis satt sine spor. Når blir han varm i trøya?.

LEADERBOARD fra Sunshine Tour som er den beste linken for resultater.

LEADERBOARD fra ET


04.12 Europa Touren:
6. - 9. desember:
South African Open hosted by the City of Johannesburg
Randpark GC, Johannesburg, South Africa
Pott: ZAR17.500.000

Det er fire nordmenn på startlisten; Kristian Krogh Johannessen, Kristoffer Reitan, Eirik Tage Johansen og Espen Kofstad.

Dette er en av få sjanser våre spillere får til å være med på Europa Touren med den svake rankingen de har. Det gjelder derfor å benytte muligheten. Startfeltet er blant de svakeste på touren. Det er mange gode sør-afrikanere med. Ernie Els, som er mot slutten av sin karriere, stiller opp. Det samme gjør bl.a. Trevor Immelman og Louis Oosthuizen.

LEADERBOARD

 


UKE 48

To turneringer:Kristian K. Johannessen spilte på Europa Touren denne uken.

1) 03.12 Europa Touren:
29. - 2. desember:
Kurt Kitayama, USA, vant med to slag

Amerikaneren slo inderen S Chikkarangappa og franske Mattieu Pavon med to slag.

Sørafrikaneren Justin Harding ble nr 4.

Johannessen ble nr 144 (77 76) og Kofstad ble nr 149 (81 76)

Her er full rapport: KLIKK HER

LEADERBOARD
01.12 Europa Touren:
29. - 2. desember:
De norske nederst på listen

Det ble ingen norsk suksess denne gangen. Det var svakt at de to norske havnet nesten nederst på resultatlisten etter to runder.

Begge misset cutten.

LEADERBOARD

30.11 Europa Touren:
29. - 2. desember:
Mye mangler hos Espen Kofstad

Det er noen år siden Espen Kofstad var tilnærmet skadefri. Nå er han tilbake. Veien ser for øyeklikket tung ut.

Han brukte riktig nok 5 lag til sammen på de to siste hullene fredag. Det var ((!) slag bedre enn dagen før. På resten av runden var han imidlertid 7 over par slik at resultatet ble 76. Med 81 76 danner han baktroppen denne gangen. Men han er i gang. Espen har et stort potensial. Han får ikke mange muligheter på Europa Touren med sin lave ranking. Han må spille bra for å få fortsette der utover våren. Helst noen topp 10-plasseringer. Ellers blir det Challenge Touren for Kofstad i 2019.

Kristian K. Johannessen hadde sen start fredag.  

LEADERBOARD29.11 Europa Touren:
29. - 2. desember:
Helsvart norsk på Mauritius

Det var over før det startet for de to norske spillerne. Det er sjelden at det blir tosifret på scorekortet på dette nivået.

Men det fikk Espen Kofstad oppleve på det siste hullet. Her var det 86 birdier og 8 eagler etter at runden var over. Et uhyre enkelt hull med andre ord. Her fikk Espen Kofstad 10 slag. Det ble 81 på runden og bare en mann bak seg på resultatlisten. Også denne spilleren hadde 10 på det siste hullet. Før det var Espen Kofstad tre over par etter seks hull allerede og langt bak. En birdie og en dobbeltbogey før 10'ern var dagens fangst. En forgjeves reise til Mauritius som heller ikke i fjor var noen suksess for Kofstad. Vi får håpe at været er pent.

Kristian Krogh Johannessen åpnet OK og var to under par etter ni hull. Men så ble det svart. 43 slag på de siste ni hullene inkludert tre dobbeltbogeyer var ikke bra på runden som endte på 77 slag. Da må han ha rundt 65 slag fredag for å gå videre. Det klarte en håndfull spillere torsdag. Det ser ut til at helgespillet blir uten nordmenn. Med god margin.
 
LEADERBOARD


1) 29.11 Europa Touren:
29. - 2. desember:
Afriasia Bank Mauritius Open at Anahita
Four seasons Golf Club, Mauritius
Pott €1.000.000

Endelig nordmenn med igjen på Europa Touren. Kristian Krogh Johannessen og Espen Kofstad er påmeldt.

Det var ingen suksess for Espen Kofstad i fjorårets turnering.

Torsdag morgen var Kristian K. Johannessen på -1 etter 11 hull. Espen Kofstad hadde start kl 13.30 lokal tid.
 
LEADERBOARD


2) 27.11 Europa Touren:
29. - 2. desember:
Australian PGA Championship
RACV Royal Pines Resort
Pott 1.500.000 australske dollar

Ingen nordmenn er med i denne turneringen i år.

LEADERBOARD


UKE 46Matthew Fitzpatrick hadde 7 birdie rpå de første 16 og truet vinneren.

25.11 Europa Touren:
22. - 25. november:
Aaron Rai (23) vant overraskende i Hong Kong Open

Det ble spenning til siste slutt i Hong Kong.

Matthew Fitzpatrick var ett slag bak

De to var i en klasse for seg. Sergio Garcia ble nr 6.

Full rapport - KLIKK HER

LIVE SCORING20.11 Europa Touren:
22. - 25. november:
Honma Hong Kong Open presented by Amundi
Hong Kong GC, Fanling, Hong Kong
Pott $2.000.000
Ny sesong starter i Hong Kong uten nordmenn.

LIVE SCORING


Sesongen 2017/18

UKE 45


FINALEN
Danny Willett

19.11 Europa Touren:
15. - 18. november:
Danny Willett imponerte og vant i DUBAI
Han har slitt lenge, men er nå tilbake for fullt.

Danny Willett vant til slutt med to slag. Han gikk tre under på de fem siste hullene. Willett vant The Masters i 2016, men siden har det bare vært "ræva" for å bruke et dekkende uttrykk. Han var så lavt nede som nr 462 på verdensrankingen. Aksel Olsen er nå nr 349 på verdensrankingen som beste nordmann. Willett gikk fra 276. plass til 90. plass på verdensrankingen med sin seier i Dubai.

Matt Wallace og Patrick Reed delte andreplassen.

Francesco Molinari vant sammenlagt på touren i år. Det ble mye dramatikk på den siste runden.

FULL RAPPORT HER

LEADERBOARDTommy Fleetwood - skal han vinne igjen?

13.11 Europa Touren:
15. - 18. november:
DP WORLD TOUR CHAMPIONSHIP, DUBAI
Jumeirah Golf Estates, Dubai, United Arab Emirates
Pott $8.000.000
Turen går til UAE og finalen på Europa Touren. Mange gode er med. I første runde går Francesco Molinari og Tommy Fleetwood sammen. Nest sist går amerikanerne Zander Chauffele og Patrick Reed. Tredje sist går Torbjørn Olesen og Rory McIlroy.

LEADERBOARD-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon